keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Helmiä

Tässä listattuna muutamia omia suosikkejani, joita tuli luettua tämän vuoden aikana.

Suosittelen tarttumaan johonkin näistä!

--

Se // Stephen King

Ensimmäinen kirja, jonka tänä vuonna luin. Paras Stephen Kingin teos, jonka olen tähän mennessä lukenut. Paksu, rönsyilevä ja otteessapitävä kirja. Odotan mielenkiinnolla tulevaa uutta elokuvasovitusta.

Kenelle: Kauhun ystäville ja nostalgiaa kaipaaville.


Huone // Emma Donoghue

Kirja, jonka keskiössä ovat poika ja äiti, pieneen huoneeseen vangittuna. Selviytymistarina, joka voisi olla totta. Erittäin hyvä kirja, joka kyllä herättää ajatuksia. Lapsen näkökulma onnistunut!

Kenelle: Sellaisille, jotka eivät kavahda voimakkaita tarinoita. Rikosuutisten seuraajille.


The Raven Boys // Maggie Stiefvater

Tämä on näitä ya-trendisarjoja. Suosittelen tietenkin koko sarjaa, mutta ensimmäisestä osasta on tietty loogisinta aloittaa. Sarjan omaperäisyyteen ja hahmoihin on vaikea olla koukuttumatta. Tästä kirjasta koko seikkailu alkaa.

Kenelle: Seikkailijoille. Niille, jotka uskovat taikuuteen.


Lady Midnight // Cassandra Clare

Vaikkei olisi edeltävää sarjaa, The Mortal Instrumentsia, lukenut, suosittelen kokeilemaan tätä. Eri hahmot ovat nimittäin keskiössä. Mielettömän hyvin kirjoitettu kirja, ja tässäkin ihanat hahmot ja käänteet ja kaikki.

Kenelle: Urbaanin fantasian vannoutuneille faneille.


Carry On // Rainbow Rowell

Jäikö ikävä Harry Potteria? Tässä kirjassa on paljon samaa henkeä. Virkistävä standalone, josta ei rohkeutta puutu. Tämä tulee luettua yhdessä hujauksessa. Rowellin Fangirl-teoksen lukeneille ainakin ehdoton must.

Kenelle: Niille, jotka eivät koskaan kyllästyneet vampyyreihin.


Tulen tyttäriä // Maria Carole

Virkistävä kotimainen, parhainta suomalaista jota olen lukenut aikoihin. Täynnä ihania vahvoja naisia ja eeppisyyttä. Jäi lämmin mieli kun viimeisille sivuille ehti, sekä heti kaipuu takaisin tämän maailman pariin.

Kenelle: Niille, jotka kaipaavat lämpöä kylmän keskelle.


Simon vs. the Homo Sapiens Agenda // Becky Albertalli

Virkistävä teiniromanssi, suosittelen tässä on jotain kevyempää ja hauskempaa LGBTA-teemoja sisältävää luettavaa. Ei todellakaan tuota pettymystä, ja takaa hyvän mielen pitkäksi aikaa!

Kenelle: Niille, jotka etsivät vielä itseään.


Six of Crows // Leigh Bardugo

Kaiken kaikkiaa hieno teos, tästä löytyy ne kaikki: erinomainen hahmokaarti, kutkuttava juoni ja kiehtova maailma. Vangitsee täysin mielen ja sielun sekä saa sydämen liikkeelle. Kirja luokitellaan fantasiaksi, mutta älä anna sen harhauttaa! Yliluonnollinen ei ole tässä mitenkään pääosassa.

Kenelle: Hylkiöille, sekä heist-genren rakastajille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti