maanantai 9. tammikuuta 2017

Crooked Kingdom


Takakansi:

Kaz Brekker and his crew have just pulled off the most daring heist imaginable.

But instead of divvying up a fat reward, they're fighting for their lives.

Double-crossed and badly weakened, they're low on resources, allies and hope.

While a war rages on the city's streets, the team's fragile loyalties are streched to breaking point.

Kaz and his crew will have to make sure they're on the winning side... not matter what the cost.

--

Crooked Kingdom on jatko-osa kirjalle Six of Crows. Kerrakin kirjailija on malttanut itsensä, ja tällä kertaa kyseessä on duologiasta, eikä trilogiasta millaisena jokainen kirja nykyään tuntuu ilmestyvän. Voin sanoa, että tuntuipa hyvältä palata jälleen tämän maailman pariin. Six of Crows oli kirjana erinomainen - maailma, juoni, hahmot... ja Crooked Kingdom jatkaa samaa rataa. Vie aivan menneessään.

Kirjassa seurataan kuuden hahmon kohtaloa, ja jokaisen näkökulmasta kirjoitetaan runsaasti. Ensimmäisestä kirjasta poiketen nyt myös Wylan on päässyt ääneen. Kaz Brekkeriä voisi luonnehtia jollakin tavalla kirjan päähenkilöksi, sillä kaikki tuntuu pyörivän hänen ympärillään. Ironista, sillä hän oli hahmoista vähiten suosikkini vaikka hänen tarinansa on kiehtova. Hahmokaarti on rikas ja jokainen hahmo tuo tarinaan oman vivahteensa. Sivuhenkilöiden kohdalla Bardugo on onnistunut heikommin.

Crooked Kingdom oli kirja, jonka noukki aina mielellään luettavaksi. Joka kerralla tiesi saavansa sitä mitä lähti hakemaan. Kirja oli toimiva paketti, jonka jokaiset aspektivat tekivät yhteistyötä, mutteivät virheetöntä. Vaikka kirjasta nauttikin, se tuntui käynnistyvän hieman liian hitaasti minun makuuni. Lisäksi yhden hahmon kohtalo jäi harmittamaan. Tästäkin olin tosin jo tietoinen etukäteen ja osasin siihen valmistautua, mutta millä tavalla se oli toteutettu oli kurja.

Six of Crowsissa alkanut hahmokehitys toi sankarit yhä lähemmäs sydäntäni. Kirjan lopussa pystyi huomaamaan, kuinka he olivat oppineet ja kasvaneet ihmisinä. Kukaan ei ollut samanlainen kuin heidät ensi kertaa esitellessä. Vaikka ensimmäinen kirja oli ollut hyvin takaumapainoitteinen, tästä kirjasta löytyi muutama lisää. Takaumat olisi voitu kirjoittaa joukkoon ehkä hieman paremmin, sillä nyt välillä lukiessa unohti kokonaan nykytilan hahmon miettiessä mennyttään.

Sinänsä kurja ajatella, että tämäkin seikkailu on nyt ohi, näin nopeasti, mutta toisaalta on erinomaista kuinka tätä ei oltu lähdetty sen kummemmin venyttämäään. Periaattessahan tämä tarina kokonaisuudessaan olisi riittänyt yhteen pidempään kirjaan, mutta mikäpäs siinä, kaksi kirjaa pitää jännityksen yllä. Leigh Bardugo näyttää pitävän juuri nyt kirjoitustaukoa, mutta katsotaan mitä hän saa vielä aikaan. Crooked Kingdomin jälkeen tekee mieli antaa Bardugon Grisha-sarjalle vielä toinen mahdollisuus, tavattiinhan sarjan hahmoja myös tässä kirjassa.

--

"Where do you think the money went?" he repeated.

"Guns?" asked Jesper.

"Ships?" queried Inej.

"Bombs?" suggested Wylan.

"Political bribes?" offered Nina. They all looked at Matthias. "This is where you tell us how awful we are," she whispered.

He shrugged. "They all seem like practical choices."

s. 159

--

Kirjan nimi: Crooked Kingdom
Kirjoittaja: Leigh Bardugo
Julkaisuvuosi: 2016
Kustantaja: Indigo
Sivumäärä: 536

Luettu loppuun: 3.1.2017
Mistä kirja: Adlibris

Arvosana: 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti