maanantai 19. syyskuuta 2016

Clockwork Prince


Takakansi:

In the magical underworld of Victorian London Tessa Gray finds her heart drawn more and more to Jem, while her longing for Will continues to unsettle her. Could finding the Magister free Will from his secrets and give Tessa the answers to who she is and what she was born to do?

--

Tessan, Willin ja Jemin tarina jatkuu The Infernal Devices -sarjan toisessa osassa. Tästä on jo jonkin aikaa kun luin kirjan, enkä vain saanut aikaiseksi kirjoittaa siitä heti, joten tämä teksti voi olla hieman lyhyt ja ympäripyöreä...

Juonellisesti, kirja lähtee siitä mihin edellinen jäikin. Ja juoni muuttuukin kiinnostavammaksi, ja kirja on hyvin rakennettu, niin että sitä on joutuisa lukea ja tapahtumien seuraaminen sujuu hyvin. Kirja on hyvin tasapainoitettu.

Kirja esittelee kiitettävästi The Mortal Instrumentsista tuttuja sukuja, tapoja ja jopa hahmoja, tuoden Claren luomaan jo valmiiksi lumoavaan maailmaan lisää syvyyttä. Pidän kovasti kirjailijoista, jotka pysyvät kirjoissaan saman maailman sisällä. On mielenkiintoista saada varjonmetsästäjien elämään toisenlaista perspektiiviä, ennen nykyajan uudistuksia viktoriaanisin puittein. Ja Clarelta on tulossa lisää Varjomaailman kirjoja, jes!

Kirjassa ihastuttavinta on sen hahmot. Sophie on kyllä edelleenkin lemppari, mutta pidän tässä vaiheessa heistä kaikista, jopa Willistä jolle en edellisessä kirjassa vielä lämmennyt. Isoin asia, mikä minua kuitenkin hieman ärsytti, oli Willin ja The Mortal Instrumentsin Jacen samankaltaisuudet, luonteessa ja motiiveissa. Will on toki Jacen esi-isä, mutta silti, tässä kohtaa pieni vaihtelu olisi virkistänyt. Ja täytyy sanoa, että jostain syystä tämän kirjasarjan kolmiodraama ei ärsytä niin kuin yleensä, terveisin kolmiodraamojen vannoutunut vihaaja.

Clockwork Prince jätti mukavasti asioita auki, tästä on hyvä jatkaa innokkaana kohti päätösosaa. Hieman olen jo jotain siitä kuullut, mutta täytyy kokea kaikki ihan itse. Uskon, etten tule pettymään. Sen erityisempiä odotuksia minulla ei oikeastaan ole, paitsi että kirja on hyvä :D

--

As Charlotte left the room with Sophie, Tessa realized to her surprise that Sophie was actually taller than her mistress. Charlotte's presence was such that one often forgot how very small she was. And Sophie was as tall as Tessa herself, as slender as a willow. Tessa saw her again in her mind with Gideon Lightwood, pressed up against the corridor wall, and Tess worried.

As the door closed behind the two women, Jem leaned forward,, his arms crossed over the foot of Tessa's brass bed. He was looking at her, smiling a little, though crookedly, his hands hanging loose - dried blood across the knuckles, and under the nails.

"Tessa, my Tessa," he said in his soft voice, as lulling as his violin. "I know you cannot hear me. Brother Enoch says you're not hurt badly. I can't say I find that enough to comfort me. It's rather like when Will assures me that we're only a little bit lost somewhere. I know it means we won't be seeing a familiar street again for hours."

s. 401

--

Kirjan nimi: Clockwork Prince
Kirjoittaja: Cassandra Clare
Julkaisuvuosi: 2011
Kustantaja: Walker Books
Sivumäärä: 500

Luettu loppuun: 14.9.2016
Mistä kirja: Adlibris

Arvosana: 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti