torstai 1. syyskuuta 2016

Simon vs. The Homo Sapiens Agenda



Takakansi:

Simon Spier is sixteen and trying to work out who he is - and what he's looking for.

But when one of his emails to the very distracting Blue falls into the wrong hands, things get all kinds of complicated.

Because, for Simon falling for Blue is a big deal...

--

Aluksi sanon, että olen todella tyytyväinen että tulin ostaneeksi tämän! Jälleen riskiveto, mutta ei tuottanut pettymystä Simon vs. on kevyttä, ihastuttavaa ja kutkuttavaa luettavaa, jossa palataan takaisin lukioon (juuri yliopiston aloittaneena, mikä nostalgia...) ja sen arkipäiväisin ongelmiin, sekä rakkaushuoliin.

Päähenkilö Simon Spier on kaapissa oleva homoseksuaali, joka käy kiivasta sähköpostikeskustelua Bluen kanssa, joka on mysteerinen poika joka käy Simonin kanssa samaa koulua. Kumpikaan heistä ei tiedä toisen identiteettiä, mutta paljon yhteistä jutunjuurta riittää. Kirja onkin tahditettu niin, että joka toinen luku on varsinaista tarinaa ja joka toinen pätkä Simonin ja Bluen keskustelua.

Kirjaa on nopea ja viihdyttävä lukea. Simon on varmasti jokaiselle omalla tavallaan samaistuttava hahmo. Kirja pääkonflitki esitellään jo alussa: Simonin luokkatoveri Martin saa käsiinsä Simonin ja Bluen väliset viestit, ja kiristää Simonia. Vastapalvelukseksi, ettei Martin työnnä Simonia kaapista koko koululle, Simonin täytyy toimia matchmakerina Martinin ja ystävänsä Abbyn välillä. Kaikenlaistahan siinä matkanvarrella käy.

Bluen identiteetin selventäminen on toinen kirjan juonikuvioista. Aktiivisestihan Simon ei asiaa selvitä, mutta hänellä on arvauksensa. Osuvatko ne oikeaan, se teidän täytyy selvittää itse, mutta loppuratkaisusta pidin todella paljon. Oikein kutkutti kun päästiin lähemmäs ja lähemmäs Bluen identiteetin paljastumista. Enkä pettynyt!

Simon on upean onnistunut hahmo. Hänellä on huumorintajua ja sympatiat kääntyvät helposti hänen puolelleen. Ulkoisesti Simon ei ole mikään suurin sosiaalinen perhonen, mutta hänen ajatusmaailmansa on sitä rikkaampi. Hauskin kohtaus oli mielestäni, kun Simon oli ensi kertaa humalassa... vieläpä homobaarissa.

Jos haluaa lukea jotain suhteellisen harmitonta mutta silti ajatuksia herättävää, Simon vs. on hyvä valinta. Kirja kun käsittelee tärkeitä asioita, kuten seksuaalivähemmistöjä, homofobiaa, kiusaamista ja hieman ystävyys- ja perhesuhteitakin. Sen rinnalla kirja on kuitenkin hauska, suloinen ja inhimillinen. Luen ehdottomasti uudestaan jossakin välissä.

--

But it's eight thirty, and I still haven't found him. Or he hasn't found me. It's hard to know what to think.

He likes me. I mean, that's basically what the note said. But the note was written two weeks ago. It almost kills me. Two weeks withe the shirt under my freaking pillow, and I had no idea what was tucked away inside of it. I know it's been said, but I'm a monumental idiot.

I mean, in two weeks, he could have changed his mind about me.

s. 265-266

--

Kirjan nimi: Simon vs. The Homo Sapiens Agenda
Kirjoittaja: Becky Albertalli
Julkaisuvuosi: 2015
Kustantaja: Penguin Books
Sivumäärä: 303

Luettu loppuun: 28.8.2016
Mistä kirja: Adlibris

Arvosana: 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti