lauantai 17. kesäkuuta 2017

Lukumaraton 17.6.17

Osallistun tänäkin vuonna lukumaratoniin. Lukumaraton-päivä on siis tänään, 17.6. Itse aloitin lukemisen eilen klo 18.50 (aikomuksissa oli aloittaa sievästi tasan klo 19 mutta enpäs malttanut...). Minulla on vielä jonkin verran lukuaikaa siis jäljellä, mutta nyt kahden kokonaisen kirjan jälkeen pidän ansaittua kahvitaukoa. Tosin kävin jo aikaisemmin pyöräilemässä ja jätskillä ilman kirjaa. Mutta jos ei pidä taukoja, alkaa homma maistua puulta, vaikka kuinka paljon lukemista rakastankin.

Olen lukenut nyt siis kaksi kirjaa joista sivuja kertynyt yhteensä 790. Se on noin 50 sivua enemmän kuin viime vuoden maratonissani, joten olen jo nyt tyytyväinen. Mukavaa maratonia olen viettänyt ja hyvät kirjat on tullut luettua.

Kamerasta on loppunut akku enkä malta odottaa sen latautumista, joten kuvat kirjoista puuttuvat.

Eilen siis aloitin iltasaunan jälkeen V. E. Schwabin teosta Vicious, jonka lukemista olin odottanut pitkään. Säästelin sitä tähän maratoniin, koska halusin kuluttaa aikaa ehdottomasti erinomaisen kirjan parissa. Ja millainen kirja se olikaan! Viihdyin Viciousin matkassa kello yhteen saakka yöllä ja tunnelmat lukemisen jälkeen olivat... wow. En vain voinut laskea käsistäni, uskon että näin olisi käynyt ilman maratoniakin. Vicious on tarina supervoimista ja vinksahtaneista persoonista ja erittäin vangitseva tarina se olikin. Jäi mieleen niin voimakkaasti että eihän siinä meinannut uni tulla... enkä myöskään voinut toista kirjaa suoraan perään aloittaa kun Vicious pyöri vielä mielessä. Täytyi odottaa aamuun. Viciousin myötä sivuja oli kertynyt 340.

Minun piti sitten tänään herätä aamuyhdeksältä uuteen seikkailuun, mutta nukuinkin kymmeneen, koska yöunet olivat jääneet vähemmälle. Ei kyllä ollut ensimmäinen kerta, eikä viimeinenkään. Tartuin Shaun David Hutchinsonin kirjaa We Are the Ants. Sain kyseisen kirjan luettua juuri äsken, noin kello 17 paikkeilla. Ei aivan Viciousin veroinen teos, mutta upea kirja siitä huolimatta. Kirja kertoo teinipojasta, Henry Dentonista, ja hänen elämänsä haasteista. Kirjassa on myös oma scifi-twisti. Ajatuksia herättävä teos. We Are the Ants toi lisää sivuja 450 kappaletta.

Ja nyt olisi vielä hieman alle puolitoista tuntia jäljellä. Tosin saunakin alkaa olla lämmin niin siinä menee osa ajasta. Minulla ei ole tässä kirjaa, jonka raaskisin saunaan mukaan ottaa... Katsotaan jaksanko tarttua vielä johonkin uuteen kirjaan vai luenko jo kerran aikaisemmin lukemaani kirjaa, The Raven Boys, jota aloitin kahlata läpi uudestaan tuossa taannoin junamatkalla. Olisihan kiva että tuo kokonaissivumäärä ylittäisi sen 800... sen päivitän tänne huomenna koska illaksi on minulla muuta menoa.

Hauskaa maratonia kaikille osallistujille, joilla urakka on vielä kesken!

-Jamie

Päivitys 18.6.

Eilen vielä tuli sitten kahmaistua tuota The Raven Boysia hiukkasen, joten maratonini lopullinen sivumäärä on 817 sivua. 

4 kommenttia: