perjantai 1. heinäkuuta 2016

Jotain ihan muuta: Musiikin maailmoissa

Kaksi asiaa seuraa minua joka paikkaan: kirja ja kuulokkeet. En oikeasti voi olla päivääkään kuuntelematta musiikkia. Kuuntelen omaa musiikkia kaikki pyörä-, juna- ja automatkat. Kuuntelen töissä jos tilaisuus sen sallii. Kuuntelen kuin kirjoitan. Kuuntelen kun käyn nukkumaan. Ainoastaan kun luen, tulee harvemmin kuunneltua.

Musiikkimakuni on laajentunut viimeisen parin vuoden aikana huomattavasti. En enää kuuntele pelkkää Beatlesia, vaan monenlaiset artistit ovat eksyneet soittolistoille.

Vaikka tämä on kirjablogi, ajattelin, ettei varmasti haittaa jos tänne jotain musiikistakin kirjoittelee. Joten tässä lyhykäisesti lempiartisteistani.

Spotify-tilini


--


12. Peace // fanitusta

Varsinkin noin vuosi sitten tämä oli ehdottomia suosikkejani. Into on hieman laantunut, mutta rakastan yhä bändin raikasta soundia ja yksinkertaisia, mutta mukaansatempaavia biisejä. Uusin levy tuli viime vuonna, ja nyt odottelin innolla lisää sillä bändissä on niin paljon potentiaalia.

Omat suosikkikappaleet: Bloodshake, Lovesick, Wraith, Imaginary


11. alt-j

Alt-j:llä on aivan uniikki ja aavemainen, jopa maaginen soundi. Biisit ovat selvää samaa maata, mutta jokainen niistä on hämmästyttävä ja omanlaisensa. Varsinkin bändin ensimmäinen levy, An Awesome Wave, on mestariteos. Alt-j:n musiikki on myös tajuttoman kaunista, ja odotan heiltäkin lisää.

Omas suosikkikappaleet: Something Good, Matilda, Bloodflood, Nara


10. Troye Sivan

Troye Sivan oli alunperin YouTuber, ja nyt viimeaikona hän on keskittynyt musiikkiuraansa, ja hyvää jälkeä on tullutkin. Troye oli ensimmäinen YouTuber jota katselin, ja hänen videonsa aiheuttavat tajutonsa nostalgiaa parin vuoden taakse. Troye on löytänyt täydellisesti itselleen sopivan soundin, ja kappaleet ovat todella koukuttavia. Melodia ja sanat pelaavat hyvin yhteen.

Oma suosikkikappaleet: Bite, Talk Me Down, Youth, for him, Blue


9. Muse

Musea olenkin kuunnellut jo pitkään, ja se on niitä bändejä johon ei kyllästy. Muse on tämän hetken suurimpia nykyrockbändejä, ja valtavan suosittu. Bändit kappaleet ovat usein suuria: dramaattisia, synkkiä ja poliittisia. Suosikkilevyni on Showbiz, bändin ensimmäinen levy.

Omat suosikkikappaleet: Starlight, Knights of Cydonia, The Handler, Plug in Baby, Unintended, MK Ultra, Uprising, Neutron Star Collision (Love Is Forever)


8. Twenty One Pilots

Twenty One Pilots on kiitonousussa suosioon tällä hetkellä. Duo tekee omaperäistä musiikia, jossa on vaikutettuita muun muassa hiphopista. Kappailessa on todella loistavat sanat, joita laulaja Tyler Joseph sylkee suustaan joskus sitä tahtia, että jää miettimään muistaako hän välillä hengittämään. Twenty One Pilotsista monet, jotka eivät ehkä ole perinteisen hiphopin faneja. Koukuttava bändi! Olen menossa katsomaan livenä syksyllä.

Omat suosikkikappaleet: Hometown, Car Radio, Ode to Sleep, Heathens


7. Lana Del Rey // fanitusta

Lana Del Reyssa vangitsevinta hänen hypnoottinen äänensä. Lisäksi kappailessa on todella voimakas vanhan ajan tunnelma. Lana on mielestäni tämän hetken esiinpistävimpiä naisartisteja. Mollisävelisiä kappalaita on vain kuuneltava toisensa perään... ja ne kertovat yleensä rakkaudesta ja sen epäkohdista.

Omat suosikkikappaleet: Young and Beautiful, Diet Mountain Dew, Summertime Sadness, Brooklyn Baby, Art Deco, Religion, Salvatore


6. Catfish and the Bottlemen

Saan tästä bändistä aivan uniikin fiiliksen. Jokin näissä biiseissä vain räjähtää. Ne ovat niin puhtaasti miellyttäviä. CatB on tehnyt minuun mitä suurimman vaikutuksen, ja vaikka uusinta levyä en ole vielä ehtinyt kuunnella paljoa, se on jo nyt upea. En vain pääse yli, jokin tässä nappaa, vaikka edustaakin "vain" perus indierock-kastia... Ja laulaja Van McCannin ääni pukee biisejä niin hyvin.

Omat suosikkikappaleet: Homesick, Kathleen, Cocoon, Business, Sidewinder, Oxygen, Twice


5. The Vaccines // fanitusta

Taas yksi klassinen indierock-bändi, joka on vain on kiemurrellut vaivihkaa suosikkieni joukkoon. Tahtoisin niin kovasti nähdä heidät livenä. Melko tavanomaista rokkia, silti aivan omalla tyylillä. Tykkään niiiiiin kovasti, ettei sanat riitä. Sellainen, joka tykkää "helposta" rockmusiikista tykästyy varmasti ja löytää myös uutta.

Omat suosikkikappaleet: Norgaard, All in White, Dream Lover, Stranger


4. Arctic Monkeys // fanitusta

Pari vuotta takaperin uusimmalla levyllä suurempaan suosioon pompahtanut indierock-bändi. Varsinkin AM:n vanhempien biisien soundiin tottuminen vaatii hieman totuttelua, mutta sen jälkeen sitä ei voilla rakastamatta. Ja myöhemmillä levyillä laulaja Alex Turnerin ääni on kuin sulaa hunajaa... Myös biisien sanat ovat upeat, joten kannattaa keskittyä myös niiden kuuntelemiseen.

Omat suosikkikappaleet: I Bet You Look Good on the Dancefloor, Why'd You Only Call Me When You're High, Knee Socks, I Wanna Be Yours, Fluorescent Adolescent, Do Me a Favour, The Bakery, She's Thunderstorms


3. Oasis // fanitusta

Muutama vuosi sitten minulla oli mitä suurin obsessio tästä bändistä. Kaikki tuntevat Oasikse Wonderwall-kappaleesta, mutta bändillä on paljon enemmän tarjottavaa! Tämä brittipophelmi ei tule ikinä menettämään paikaansa suosikeissani. Noel Gallagher on parhaita laulunkirjoittajia mitä tiedän ja Liam Gallagherin ääntä tulen rakastamaan aina. 

Omat suosikkikappaleeni: Champagne Supernova, I'm Outta Time, Falling Down, Listen Up, Live Forever, Cigarettes & Alcohol, Don't Look Back in Anger, Let There Be Love


2. The Beatles // fanitusta

Ensimmäine bändi jota ikinä fanitin, ja bändi jolla on ollut suurin vaikutus elämässäni. Jossakin vaiheessa tiesin Beatlesista kaiken mahdollisen, mutta nyt olisi kertauksen paikka. Aloitin Beatlesin kuuntelemisen 10-vuotiaana, ja pitkään aikaan kuuntelin vain Beatlesia. Bändi oli niin monipuolinen, se riitti.

Omat suosikkikappaleeni: Oh! Darling, Baby's in Black, Strawberry Fields Forever, I Saw Her Standing There, Eleanor Rigby, I'm Only Sleeping, Here There and Everywhere, Norwegian Wood (This Bird Has Flown), All My Loving


1. The Strokes // fanitusta

The Strokes on ehdottomasti ykkönen. Omaperäinen soundi, sydäntäriipaisevat sanoituksen, laulaja Julian Casablancasin joskus säröilevä, joskus pehmeä ääni, kitara... Jo pitkään olen voinut sanoa, että The Strokes on lempibändini ja pysyy sinä pitkään.

Omat suosikkikappaleeni: Machu Picchu, Taken for a Fool, Life Is Simple in the Moonlight, One Way Trigger, Heart in a Cage, Ize of the World, On the Other Side, Vision of Division, What Ever Happened, Oblivius


Soittolista lempibiiseistä jotka olen maininnut

Muita artisteja joista pidän paljon: Blur, Depeche Mode, Franz Ferdinand, Marina and the Diamonds, Melanie Martinez, Phildel, Queen, The Last Shadow Puppets, The Wombats, Vampire Weekend


2 kommenttia:

  1. Olin muutama viikko sitten musen keikalla ; DD Oli hiano show!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi itsekin haluaisin nähdä mutta en ole saanut aikaiseksi lähteä. Ehkä joskus, ehkä ei

      Poista